Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvényenkénti ajánlati ár 1985 forint az MKB Nyrt. részvényeire, 599,53 forint a Takarék Jelzálogbank Nyrt. "A" és "B" sorozatú részvényeire, és 5995,28 forint a "C" sorozatú részvényeire.

Az ajánlattevő az MKB részvényeinél a Magyar Bankholding Zrt., míg a Takarék Jelzálogbank részvényeinél az MTB Zrt. A kötelező nyilvános vételi ajánlatok lebonyolítója az Equilor Befektetési Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt. 2020. december 30-án nyújtotta be nyilvános vételi ajánlatát az MNB-hez, azt követően, hogy a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket december 15-én a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták, és ezzel a bankholding megkezdte tényleges működését.

A Magyar Bankholding megalakulásával Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre, amelyben a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB eddigi közvetlen tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB eddig közvetlen tulajdonosai pedig 37,69 százalék tulajdonrésszel rendelkeznek.

Az új bankcsoport 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, országosan a hazai bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot működtet. Együttes mérlegfőösszege megközelíti a 6800 milliárd forintot, hitelállománya a 3800 milliárd, betétállománya pedig a 4800 milliárd forintot.