A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alapján kötött szerződésről szóló tájékoztatót a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A választott eljárás indoka az, hogy a Michelin Travel Partner egyedi és független módszertannal rendelkezik az úticélok kulináris lehetőségeinek értékeléshez. A Michelin Travel Partner az egyetlen olyan szolgáltató, amely  szolgáltatásokat biztosít a Michelin Kalauz Budapestre vonatkozó válogatásának előmozdítására, illetve annak vizsgálatára, hogy Magyarország milyen eséllyel pályázhat a Michelin Kalauz nemzeti válogatására.

Az MTÜ olyan termékekre és szolgáltatásokra kötött megállapodást, amelyekben meghatározták azokat a feltételeket, amelyek mellett a nyertes a Michelin Kalauzhoz és gasztronómiai válogatáshoz kapcsolódóan végzi - egy meglévő tanulmány alapján - az ország folyamatos gasztronómiai monitorozását és a Michelin Guide-ra vonatkozóan termékeket és szolgáltatásokat biztosít. A fő cél, hogy Magyarország 2022 márciusára elérje annak a lehetőségét, hogy külön nemzeti Michelin Guide kalauzzal rendelkezzen az egész országra vonatkozóan.

A főbb ellátandó feladatok a következők:

- éttermek folyamatos monitorozása,

- kommunikáció és sajtóközlemény közzététele,

- a Michelin kalauz tartalmának előállítása és engedélyezett felhasználása,

- közösségi média-hét megszervezése,

- nyomott anyagok előállítása,

- privát események megszervezése.

Az MTÜ június 29-én kötött szerződést a Michelin Travel Partnerrel.