A hatályos jogi szabályozás értelmében a K&H Bank a deviza alapú hitelek esetében 2015. június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel és e határideig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló levelet, mivel a banknak a deviza alapú hitelek esetében a magyar állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be.

A bank hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulta csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem - közölte a pénzintézet.A K&H Bank korábbi tájékoztatásának megfelelően 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan az elszámoló levelek kiküldését. Összesen mintegy 200 ezer küldeményt küldi ki a K&H.

Az OTP Bank esetében mivel a polgári peres eljárás 2015. március 1-je után ért véget, az elszámolás megküldésének véghatárideje a polgári peres eljárás befejezésétől számított 60. naptári napra módosul. Ez az időpont tagvállalatonként eltérő (az OTP Ingatlanlízing esetén például az elszámolási levél megküldésének véghatárideje a polgári peres eljárás befejezésétől számított hatvanadik napnak megfelelően 2015. június 26-a.) - közölte az OTP a portfolio.hu-val. A pénzinézet később hozzátette: az OTP-s ügyfelek többsége május 3-ig megkapja/megkapta az elszámoló levelét.