A Lumiere Filmiskolában rendezőasszisztenseket, produkciós asszisztenseket, scriptereket, segédoperatőreket, vágóasszisztenseket és drónoperatőröket képeztek eddig, de áprilisban indul az iskola első New Media osztálya is. Ez utóbbit vezeti majd Kálmán Olga - olvasható a portálon.

Az iskolában Kálmán Olga osztályának hallgatói azt tanulják majd, hogyan működjenek majd egyszemélyes stábként; nem csak a riportkészítés, világítás, kamerakezelés, hanem az utómunka fortélyait is elsajátíthatják.

Kálmán Olga televíziós újságíró mellett dolgozik majd Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapító főszerkesztője, filmrendező, Földes András, az Index munkatársa, Katz Dávid, a 24.hu videós újságírója, a filmkészítési alapismereteket pedig Salamon András oktatja majd.

A Lumiere Filmiskolát Incze Ágnes, Balázs Béla-díjas filmrendező, vágó, egyetemi oktató, producer, az Európai Filmakadémia tagja, Jávor Tamás, Amerikában élő, magyar származású fotográfus, producer és a már említett Salamon András alapította 2017-ben. Az intézmény célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akikre nagy szüksége van a filmiparnak. Az alapítás éve óta egyébként eddig több mint 100 szakember végzett az iskolában.