A nyílt, gyorsított eljárási felhívást az ajánlatkérő BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A gyorsított eljárás indoka a következő: "Az időközben felmerült termelési igény tette szükségessé a gyorsított eljárás indokoltságát. A folyamatos anyagellátás fenntartását semmiféle zavar nem akadályozhatja, ennek érdekében kivételesen indokolt és sürgős a gyorsított eljárás lefolytatása."

A majdani nyertes feladata a keretszerződés keretében 34 darab Tátra T5C5K2 típusú villamoson elhelyezendő kamera-rendszer eszközök leszállítása és az ajánlatkérő munkatársai által történő beszerelést követően, a rendszer üzembe helyezése, konfigurálása, valamint a kapcsolódó oktatás.

Járművenként a következő eszközök szükségesek:

 

  • 1 darab adatrögzítő, Mobil Digital Video Recorder (MDVR),
  • 5 darab kamera,
  • az előbbi eszközök kiépítéséhez szükséges teljes szerelvény (csatlakozók, kábelek).

 

Továbbá szükséges 10 járművenként 1 laptop - minden, a használathoz szükséges szoftver licenc-szel - (összesen 4 darab laptop). A nyertes feladata még a kamera-rendszer eszközeinek üzembe helyezése, konfigurálása. Minderre 12 hónapot ad az ajánlatkérő.

Az ajánlattevőnek rendelkeznie kell az ajánlati felhívás feladásának napjától visszafelé számított 3 évben (ezen időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett megrendelések vehetők figyelembe) legalább 18 darab, valamely EGT-tagállamban üzemelő villamosra telepített kamera rendszer telepítésére vonatkozó szerződésszerű teljesítést referenciával. Továbbá rendelkeznie kell az ajánlattevőnek a rendőrség által kiállított vagyonvédelmi rendszer tervezésére és szerelésére vonatkozó érvényes engedéllyel.

Az ajánlattételi határidő december 2. Az értékelésnél az ajánlati ár lesz a döntő tényező.