A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közlemény kiemeli, hogy a közbeszerzéssel a városi kerékpáros közösségi közlekedési rendszer, a városi léptékű közbringa rendszer kialakítása a cél. Ez 18 helyszínen, dokkoló állásokkal kialakított közbringa gyűjtőállomás telepítését, és 170 egyedi kialakítású, elektromos rásegítéssel ellátott (pedelec) közbringa kerékpár beszerzését, beüzemelését és a hozzá tartozó informatikai fejlesztéseket tartalmazza.

A nyertessel november 17-én kötött szerződést a város. Indult még a közbeszerzésen a T-Systems Magyarország Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes New Line Technologies Kft. 2010-ben alakult, tulajdonosai Puskás Bertalan, Szikszai Tamás Péter és a Deltagroup Holding Zrt, amely a szavazatok több mint 50 százalékával rendelkezik. Az utóbbi egyedüli tulajdonosa az MNM Invest Zrt. Az utóbbi tulajdonosát nem tartalmazza a céginformáció. A New Line Technologies adóéve az év közepétől a következő év közepéig tart, az utolsó 2019/2020-as évben nettó 650 millió forint árbevétel mellett 10 millió forint nyereséget ért el.