Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatóság rendelkezésére álló adatok alapján az utazási vállalkozásnak az általa szervezett utazáson részt vevő, külföldön tartózkodó utasa nincs. A céget, mint utazási vállalkozást vizsgálták: az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggésben végeztek hatósági ellenőrzést.

A vizsgálat az utazási vállalkozó valamennyi nyilvántartott telephelyére kiterjedt Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és Budapest területén. A vizsgálat során a hatóság adatokat gyűjtött az utazási vállalkozás által kötött utazási szerződésekről, elfogadott befizetésekről, valamint vizsgálta az engedélyköteles tevékenység feltételeinek meglétét is.
A hatóság döntésének következtében az utazási vállalkozó újabb utazásokat nem szervezhet, nem bonyolíthat le, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat köteles teljes egészében visszafizetni.

Ennek elmaradása esetén a károsult utasok az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. utasbiztosítási üzletágát kezelő vezérügynökségénél nyújthatják be kárigényüket.