Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus-járvány magyarországi, 2020 tavaszi megjelenésével március végétől meredeken emelkedett a futárcégek forgalma 2019-hez viszonyítva. A felfutás áprilisra elérte a 100 százalékot, amely így az előző évek karácsonyi csúcsidőszakát is meghaladta – szemlézi a Világgazdaság a piac legnagyobb szereplője, a DPD Hungary Kft. (DPD) pénzügyi jelentését. A pandémia második és harmadik hulláma „rekord magas csomagszámot” eredményezett 2020 utolsó és 2021 első negyedévében is.

A növekedés a belföldi, illetve az import küldemények kategóriájában jelentkezik a leginkább, az export visszafogottabban reagál a megváltozott környezetre. Összességében több mint 13,72 milliárd forint forgalmat bonyolítottak le, ami 27,5 százalékos bővülést jelent. Az adózott eredmény 70 százalékkal javult, és megközelítette az egymilliárd forintot.

A DHL Express Magyarország Kft. csaknem 15 százalékos növekedést követően 19,85 milliárdos nettó árbevételt produkált tavaly. A profitja kétszeresére, 745 millió forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az UPS Magyarország Kft. értékesítése 12 százalékkal bővült, a nyereség 335-millióról 427,5 millió forintra ment fel.