A két részből álló tárgyalásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Magyar Honvédség Egészségügyi Központ tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

Az első részben egy 20 lábas (6 méter hosszú) műtő- és egy szintén 20 lábas röntgen konténert kell szállítani, áramellátással. Ez utóbbiról két, legalább 70 kilowatt teljesítményű dízel generátor gondoskodik. A konténereknek illeszkedniük kell a Magyar Honvédség rendszerében lévő szállítási eszközökhöz, földi és légi szállító járműparkhoz.

A második rész - egyebek mellett - egy olyan konténer kifejlesztését tartalmazza, amely gyógyszertár, labor és kötöző funkciót lát el, továbbá meg kell tervezni egy gőzt és melegvizet előállító konténert is.

Az első részt a Suppline Kereskedelmi Kft. és az  Innomed Medical Zrt. nyerte nettó 210 millió forinttal. A becsült ellenérték 129,5 millió forint volt. A második rész nyertese a Honvédelmi Minisztérium Armcom Kommunikációtechnikai Zrt., a becsült nettó 91 millió forint helyett nettó 41,8 millió forinttal.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központja korábban már kihirdette a speciálisan kialakított katasztrófa egészségügyi oltóbuszra kiírt tender eredményét. Ezt a becsült 128 millió forint helyett 104 millió forinttal a hódmezővásárhelyi Tornádó International Kft. nyerte.