Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állami tulajdonban lévő bank szerdai közleménye szerint immár 14 hitelintézet jelezte együttműködési szándékát, így 2014. március 31-ig az előzetes adatok szerint összesen mintegy 400 millió eurónyi kedvezményes deviza forrás áll majd a hazai kkv-k rendelkezésére.

Az Eximbank szerint ezáltal a régiós versenytársakhoz hasonló, nemzetközileg versenyképes árazású forráshoz juthatnak a kiscégek, mivel a 2-5 év közötti futamidejű hitelek esetében euróban jelenleg évi 1,39, dollárban pedig évi 1,4 százalékos az OECD által meghatározott kamatláb.

Az exportfinanszírozó hitelkeret konstrukció új elemekkel is bővül idén, így euró mellett már dollár alapon is igényelhető a kedvezményes hitel, a finanszírozás tárgya egyaránt lehet áru- és szolgáltatásexport, de a finanszírozott vállalati kör az exportot teljesítő gazdasági társaságon túl kiterjedhet annak közvetlenül árubeszállítást végző beszállítójára is. További jelentős változás, hogy az elsődleges feldolgozottságú mezőgazdasági termékek körét definiálva az élelmiszer- és italgyártással foglalkozó vállalkozások által előállított termékek is finanszírozhatóak az Eximbank nyújtotta kedvezményes forrásból.