A főcsatornát mintegy 40 kilométer hosszúságban kell kotorni, ehhez járul az övcsatornák kotrása, továbbá kilenc műtárgy felújítása. A munkát az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) finanszírozza. A nyertes Aqua-General Kft.-vel október 18-án kötött szerződést az ajánlatkérő. A szerződés értéke 3,979 milliárd forint - derül ki az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság által az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett hirdetményből.

Indult még a tenderen a Békés Drén Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft., valamint a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint az Aqua-General Kft. 2005-ben alakult, a tulajdonosa Katona Imre. A múlt évi nettó árbevétele 7,4 milliárd forint, az adózás előtti eredménye pedig 241 millió forint volt.

A Napi.hu szeptemberben írt arról, hogy a hajdúszoboszlói Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti a Hajdúhátsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer továbbfejlesztését, nettó 11 milliárd 194 millió forintért. Valamint ez a cég végezte a Tokaj melletti Ively-ér megtisztítását, amely a környék cserjeirtásával, fakitermeléssel és egy közel 5 kilométeres szakaszon az iszap mederből való kitermelésével járt. Abban az ügyben természetkárosítás miatt eljárás indult, mert a téli mederkotrás miatt sok telelő béka- és halfaj pusztult el.