A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kerékpárút a 8116-os jelű (Kisfalud, Fehérvári út) 17+130-as kilométer szelvényénél indul. Áthalad a 7-es főút alatt létesülő aluljárón, majd a 7-es számú főúttal párhuzamos halad tovább és a Nagyszombati utcai csomópontban csatlakozik a meglévő Budai úti kerékpárúthoz.

A nyertessel november 25-én kötött szerződést a NIF. Indult még a tenderen a Colas Közlekedésépítő Zrt., az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a KM Építő Kft., az Útéppark Kft., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., valamint a Hazai Építőgép Társulás Zrt. is.

A Napi.hu adott hírt arról, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút újabb két, összesen 13,6 kilométeres szakaszát a Colas Út Építőipari Zrt. és a Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. építheti meg, nettó 950,8 millió forintért. Az októberben megkötött szerződésben a munka két részből áll. Az első rész az Etyek-Velence közötti szakaszon, az Etyek-Tordas szakasz megépítése 12,3 kilométer hosszban. Ezt Colas Út nyerte 793, 6 millió forinttal. A második rész a Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakaszon a 710-es számú főút és a Balatonakarattya közötti szakasz építése. Ez mindössze 1,3 kilométer hosszú, és a Magyar Alagútépítő építheti meg, nettó 157,2 millió forintért.