A pályázatra minden olyan fejlesztés tulajdonosait várják, akiknek célja a felelős állattartás képviselete mellett az, hogy egy új ötlettel segítse a kutyások és kutyák hétköznapi boldogulását - legyen az applikáció, szolgáltatás, termék vagy akár egy kampány - mondja Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu egyik alapítója.

A kiíró szerint Magyarországon évek óta megfigyelhető az az előrelépés, hogy a szálloda-, étterem- és cégtulajdonosok felismerték: sok ember szívét csakis kutyájukon keresztül tudják meghódítani. A kulturált kutyatulajdonosok minden gesztust értékelnek, amellyel a kedvenceikkel való harmonikus időtöltést segítik, igazán ott boldogok, ahol a négylábúakat nem csak eltűrik, hanem ahol együtt kényelmesen is érezhetik magukat. Ebben számos kutyabarát partnerünk áll már a kutyatartók szolgálatára.

Azonban egyre több az olyan innováció is, amely a kutyás életet segíti, serkenti, miközben a szolgáltatása hasznos, lassan akár nélkülözhetetlenné válik. Az eddigi pályázók köre sokszínű, de ötleteik központjában a kutya, a felelős kutyatartás áll - hangsúlyozza Sziládi-Kovács Tibor.