Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a média mindig leginkább a nyár vonatkozásában koncentrál a szállodákra, 3 hónap sikeres működéssel nem lehet 12 hónapig fenntartani egy vállalkozást, főleg úgy, hogy közel 5 hónapnyi árbevétel az idén már el is úszott. Ha sikeres is lesz a nyár, az nem biztos, hogy mindenkinek elég a túléléshez, de egy kis segítséget biztosan nyújt.

A szállodaszövetség alelnöke szerint a Magyarországon tapasztalható átoltottság egy értékesítési előny az ország számára - olvasható a portálon.

A vidék talpra állása várhatóan lényegesen gyorsabb lesz ha "kiszabadul az a belföldi kereslet", ami jelenleg vissza van fojtva a lakások mélyén például SZÉP-kártyák formájában. Budapesten inkább a rendezvényturizmus és a beérkező külföldiek határozzák ezt meg. Arról egyelőre nincs döntés, hogy milyen szabályok mentén érkezhetnek majd külföldi turisták, de a fővárosnak az az érdeke, hogy ellenőrzött körülmények között a tesztelt, oltott beutazókat minél hamarabb lehessen engedni a városba.

Baldauf Csaba saját szállodájában azt tapasztalja, hogy most a nyári hónapok előfoglaltsága 10-15 százalékkal marad el a tavalyi év azonos időszakától, de biztos benne, hogy ha a kormány újabb enyhítő lépést tesz, akkor pár héten belül jelentős keresleti felfutás lesz, ami mentheti a júniust, júliusra és augusztusra pedig akár teltház is lehet.

Szerinte a szállodák már akár május elején is ki tudnának nyitni, ugyanis rajtra készek: jó pár hónapjuk volt, hogy elvégezzék a felújításokat, karbantartásokat, a dolgozók tréningje is zajlik.