Szabó László az elmúlt években Magyarország washingtoni nagyköveteként dolgozott, diplomáciai pályára lépése előtt pedig csaknem 20 éven keresztül nemzetközi gyógyszeripari cégeknél töltött be vezető pozíciót itthon és külföldön egyaránt.

A szakember 2010-től a Teva Magyarország Zrt.-t irányította vezérigazgatóként, majd 2014-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának és miniszterhelyettesének nevezték ki, ezt követte 2017-től nagyköveti munkája az Amerikai Egyesült Államok fővárosában.

Eddigi cégvezetői pályafutása, nemzetközi tapasztalata és számos más szervezetben betöltött korábbi vezető megbízatása teszi alkalmassá a Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját arra, hogy Magyarország kiemelkedő médiacsoportját irányítsa, annak jelenleg is meglévő stabil pozícióját tovább erősítse - olvasható a közleményben.

Április 9-én derült ki, hogy a poszton üresedés lesz, miután Liszkay Gábor április 15-i hatállyal távozik. A távozását bejelentő közleményben Liszkay úgy fogalmazott, hogy "a vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt".