Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már a Neckermann külföldön tartózkodó ügyfeleitől is készpénzt követelnek a helyi szállodások, mert attól félnek, hogy nem kapják meg a becsődölt brit Thomas Cook tulajdonában lévő utazási irodától beígért pénzt.

"Mi Mexikóban vagyunk és felszólított a hotel, hogy fizessünk".

Tisztelt Neckermann! 627,9 eurót kérnek a törökök tőlem, holott otthon mindent kifizettem.

3000 dollárt akar kifizettetni velük a hotel" - olvashatók hozzászólások az utazási iroda Facebook-oldalán.

A Neckermann Magyarország már hétfői közleményében figyelmeztetett: néhány szálláshely az elutazás napján kérheti a számlájuk kiegyenlítését. Sok kommentelő pedig amiatt aggódik, hogy mi lesz a már lefoglalt és kifizetett októberi vagy akár jövő tavaszi utakkal. Ezt nehéz lenne megjósolni, ellenben a cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka elvileg garantálja, hogy az utasokat ne érje anyagi kár.

A társaságnak 21 irodája van országszerte, a legtöbb Budapesten, de Debrecentől Szombathelyig van telephelyük és számos partnerük is értékesíti az útjaikat. Az viszont nem jó jel, hogy a csehországi Neckermann is bajba jutott a Thomas Cook csődje miatt, beszüntették az utak értékesítését és megpróbálják átalakítani a tevékenységüket.

Máshol is nagy a baj: Görögországban, ahol a Thomas Cook a legnagyobb nyaraltató cég volt - évente 3 millió embert vitt az ottani üdülőhelyekre - a kormány válságtanácskozást tartott, mert minimum 300 millió eurós anyagi kárra számít. Krétán a helyi turistahatóságok természeti katasztrófához hasonlították a történteket. Törökországban sok szállodás már rég tönkrement, mert nem kapta meg a pénzét az utazásszervező cégektől. A magyar cég az osztrák Thomas Cook Austria AG leányvállalata, amely leállította az utazások értékesítését, és nem tudja garantálni a lefoglalt utazások teljesítését sem.