Az előzőnél is rendhagyóbb vasárnap következik április 24-én, de a jövőben viszont erre a menetrendre lesz érdemes felkészülni. Mégpedig arra, hogy a legtöbb boltlánc, amelyek az április közepén eltörölt boltzár miatt korábban nem tudták kinyitni az üzleteiket, a jövőben a boltjaik egy részét vagy az összes üzletüket kinyitják vasárnap is. A boltok térképe itt található.

Aldi: A diszkontlánc már a boltzár eltörlése utáni első vasárnap (április 17-én) megnyitotta mind a 108 üzletét, és most is így fog tenni. Az Aldik 8-tól 18 óráig lesznek nyitva.

Auchan: Mind a 19 hipermarket nyitva lesz, mégpedig 8-tól 20 óráig.

CBA: A boltláncnak a boltzár alatt is sok üzlete nyitva volt, és most vasárnap is ez lesz a forgatókönyv.

Coop: A CBA-hoz hasonlóan a Coopok egy része a boltzár alatt is nyitva volt, azok a boltok várhatón szintén nyitva lesznek. (A vasárnap nyitva tartó Coopok nem szerepelnek a térképen, ezeket a társaság üzletkeresőjében lehet megtalálni.)

Lidl: A diszkontlánt minden üzlete nyitva lesz, 7-kor nyitnak a boltok és 17 órakor zárnak.

Penny: Ugyanazt csinálja, mint az Aldi. Már az előző vasárnap nyitva volt az összes egység, és most vasárnap is nyitva lesznek 8-tól 18 óráig.

Reál:Náluk is az a helyzet, mint a CBA-nál és a Coopnál, a boltzár alatt is sok üzlete nyitva volt a láncnak, amelyek a térképen megtalálhatóak.

Tesco: A boltlánc most vasárnap az összes üzletét megnyitja, ami több mint 200 egységet jelent. (A boltok nyitva tartása nem egységes, a nyitvatartási időt a térképen az adott egységnél tüntettük fel.)

Spar: A boltlánc a héten közölte, hogy a benzinkutas boltjaival együtt több mint 400 üzletét boltját kinyitja, köztük a benzinkutas boltokat és 32 Interspar hipermarketet is. Az egyes áruházak nyitvatartási rendje eltérő lesz, attól függően, hogy pontosan hol helyezkedik el az üzletegység, illetve milyenek a vásárlói szokások az üzlet környezetében.

A felsoroltakon kívül vannak még boltláncok, amelyek több üzletüket kinyitják: ilyen például a teljesség igénye nélkül a Müller drogérialánc vagy éppen a Metro.