A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Steam Cook Termelő és Szolgáltató Kft. 5 milliárdos támogatással megvalósuló projektjének a célja egy modern, komplett automata virsligyártó vonal megvalósítása. A fejlesztés keretében három gyártósor kerül kialakításra, amely sorokon a vörösáruk, ezen belül a virsli, párizsi, grillkolbász és felvágott, továbbá az aszpikos húskészítmények és a sonka termékek gyártása valósítható meg.

A Krofin Kft. 4,9 milliárddal támogatott projektjének pedig komplex feldolgozó technológia lesz az eredménye. A KOMETA 99 Élelmiszeripari Zrt.-nél összegyűlt szakmai tapasztalatra építve, vágási és csontozási vonalat építenek.

A Napi.hu néhány nappal ezelőtt írt arról, hogy majdnem 31 milliárd forintból bővíti kaposvári bázisát a Kometa húsipari vállalat. A beruházáshoz 11 milliárdot ad az állam. A cég 280 új munkahelyet teremt. A beruházás keretében új gépek állnak munkába, új hűtőház és szalámiszeletelő épül, és bővülnek a csomagoló- és raktárfunkciók.

A Céginfo.hu adatai szerint a Steam Cook Termelő és Szolgáltató Kft. 2013-ban Petneházán alakult. Tulajdonosa a budapesti GERLA ÉLIP Kft. A 2020-as évet 5 milliárd 354 millió forint nettó árbevétel mellett 1 milliárd 272 millió adózás előtti eredménnyel zárta. A GERLA ÉLIP Kft. tavaly júliusban alakult, a tulajdonosa Balogh Zoltán László. A Krofin Kft. 2019-ben alakult Kaposváron. Tulajdonosa a Komfin Vagyonkezelő és Kereskedelmi Kft. A 2020-as évet árbevétel nélkül, 235 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta. A Komfin Vagyonkezelő és Kereskedelmi Kft. tulajdonosa a milánói Komfin Italia s.r.l.