A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Határ úti aluljáró a metróállomáshoz kapcsolódik. Az alapterülete 711 négyzetméter, a meglévő burkolatot 569 négyzetméteren kell kijavítani, be kell építeni 89 lámpatestet és 12 térfigyelő kamerát. Az aluljáró mindkét lépcsőkijáratában egy-egy felvonó épül.

A nyertessel december 9-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu tavaly novemberben írt arról, hogy mintegy másfél milliárd forinttal drágult a budapesti M3-as metróvonal déli szakaszának a felújítása. Az indok: két állomáson lifteket kellett beszerelni.

A budapesti M3-as metróvonal rekonstrukciójához tartozó déli (Kőbánya-Kispest - Népliget állomások közötti) vonalszakasz állomásai felújítási munkáinak kivitelezése és kiegészítő tervezése megnevezésű tendert 2018 decemberében a Strabag Építőipari Zrt. nyerte el. A felújítási idő 16 hónap, a vállalási ár pedig 24 milliárd 952 millió forint volt. Az ár 26 milliárd 446 millió forintra emelkedett, mivel lifteket kellett beszerelni a Pöttyös utcai és az Ecseri úti állomásokra.