A szervezet honlapján többek között az olvasható, hogy nem hajlandók elfogadni Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatójának nyilatkozatát, miszerint elégedettek a jelenlegi szolgáltatóval, és nem kívánják sem felmondani, sem módosítani a szerződést - olvasható a lapban.

Ezért forgalomlassításra és ferihegyi blokádra készülnek, ha nem teszik lehetővé, hogy a repülőtérre rendelt taxisok öt percnél hosszabb ideig is várakozhassanak az utasokra a 2-es terminál előtt, a belső körben, majd pedig nem biztosítják minden taxis számára a jelenleg csak a hivatalos szolgáltatót megillető jogokat.

A tervezett demonstráció során lépésben gurulnának végig a ferihegyi gyorsforgalmi úton, és a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljához vezető út sorompója előtt sorakoznának fel, blokád alá véve a repteret. A kör e-mailben ez olvasható:

"2018. április 8. nagy változást jelent mindannyiunk életében. Egyrészt lehetőségünk nyílik leváltani a velejéig korrupt, dilettáns kormányt, másrészt visszaszerezhetjük a repteret. Ahogy azt korábban bejelentettük, április 6-8-án készülhet Budapest és a repülőtér a demonstrációra és teljes blokádra. Mivel az utóbbi időben - leginkább a demonstrációnak, valamint a fuvardíjemelés elutasításának köszönhetően - egyre több érdeklődőt, támogatót tudhatunk tagjaink között, ilyen nagy tömeggel magunk mögött a nagy nyilvánosságnak is meg akarjuk mutatni, hogy kik vagyunk és mit akarunk! A repteret akarjuk, és a kormány leváltását!"

Az Európai Taxis Egyesület tagjait a Budapest Taxi sofőrjeinek egy része alkotja. Ezt a társaságot vette meg még 2016-ban Veres István, aki a reptéri Zóna Taxiról vált ismertté. Ez a társaság, amely szerződésben állt a reptérrel, 2010-ben kurtán-furcsán távozott Ferihegyről. A céget szerződésszegésre hivatkozva tette ki a Budapest Airport. Az ügyben máig büntetőeljárás zajlik, melyben maga Veres István is érintett.

Az egyik legnagyobb hazai taxiszervezet, az Országos Taxis Szövetség tagjai nem vesznek majd részt az akcióban. Metál Zoltán elnök a lapnak elmondta, az OTSZ teljes egészében elhatárolódik a blokádtól.