Dolgozói formaruháján spórol a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) - írja a Magyar Nemzet. Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) elnöke elmondása szerint, a vállalat vezetése úgy döntött, hogy ez év elejétől a dolgozóik évente mindössze egyetlen inget és egy darab nadrágot kapnak.

Ezzel a 4-5 ezer munkavállalót érintő intézkedéssel a BKV több tízmillió forintot takaríthat meg. Csak ingből lehet kérni váltást, de annak a formaruhához tartozó nadrág az ára. Ugyanabban az ingben még egy hosszabb műszakot sem lehet ledolgozni, ám a 2018-as béreken dolgozó munkavállalóktól nem lehet elvárni, hogy még a formaruhát is maguk vegyék meg.

Az is kérdés, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) jelen körülmények között hogyan ellenőrzi a megfelelő formaruha viselését. Hogyan kérik számon, ha a dolgozó egy egész napos műszak közepén egy olyanra cseréli a teljesen átizzadt ingét, amely nem felel meg az előírásoknak? Korábban ilyenkor elvették a megbüntetett dolgozó minőségi pótlékát, ami havi szinten akár 5-6 ezer forint lehetett, emellett a BKV-t is megkötbéreztette az ellenőrzést végző szervezet.