A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás annak következménye, hogy a napokban jelent meg az a kormányhatározat, amely kétszer egysávosra redukálja ezt az utat, azzal a megkötéssel, hogy később kétszer kétsávossá legyen fejleszthető.

A NIF ezt úgy fogalmazza meg, hogy előbb 2x2 forgalmi sávos autópálya megvalósítását kell megtervezni, majd ebből a megoldásból - a vízszintes és magassági vonalvezetés, valamint keresztmetszeti kiépítés ütemezését figyelembe véve - visszaépítve kell kialakítani az autópályává fejleszthető 2x1 forgalmi sávos út tervét, javaslatot kell tenni az autópálya későbbi racionális kiépítésére is.

Az ajánlattevők feladatai a következők: a tanulmányterv korszerűségének a  felülvizsgálata, továbbá a megvalósíthatósági tanulmány, a közúti biztonsági hatásvizsgálat és a környezeti hatástanulmány elkészítése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a gyorsforgalmi út tanulmánytervének, megvalósíthatósági tanulmányának, környezeti hatástanulmányának és közúti biztonsági hatásvizsgálat elkészítéséből legalább nettó 150 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlatok beadási határideje október 19. Az értéklésnél egyaránt 50-50 súlyszámmal szerepel az ár, valamint a minőségi kritériumok.

(A magyarországi halálutakról itt olvashatja cikkünket.)