Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M49-es gyorsforgalmi út az M3-as autópályát köti majd össze a román határral, Csengernél. A szóban lévő második szakasz Ököritófülpös és az országhatár között húzódik, a hossza 17,4 kilométer. A 2x2 sávos, fizikai elválasztású úton lesz egy pihenő, egy tengelysúlyt mérő állomás és meg kell tervezni a határátkelőt is. A nyertessel április elsején kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen az Utiber Közúti Beruházó Kft., továbbá az Unitef '83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. is.

Az M49-esről szóló magyar román megállapodás jelenleg a parlament előtt fekszik és kihirdetésre vár. Az összesen 43 kilométeres M49-es gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítése két ütemben zajlik. Az M3 autópályától Porcsalmáig tartó szakasz kivitelezési közbeszerzése a nyáron megkezdődhet. Eredményes eljárás és forrásbiztosítás esetén a munkálatok befejezését 2025-re tervezik.

Az első, 25 kilométeres szakasz tervezését még 2019 tavaszán az Uvaterv Zrt. és az Unitef '83 Zrt. konzorciuma nyerte el nettó 1 milliárd 496 millió forintos szerződési értékkel.