Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nettó fizetések további növekedését várják a dolgozó fiatalok - derül ki a K&H ifjúsági indexéhez az idei második negyedévben készült reprezentatív felmérésből.

A többség nagyobb bért vár

A hivatalos adatok szerint az idei első negyedévben a 20-29 évesek kedvezmények nélkül számolt átlagos nettója meghaladta a 286 ezer forintot, ami 19 százalékos emelkedés.

A K&H felmérése szerint a 19-29 korosztály dolgozó tagjainak 75 százaléka vár kisebb-nagyobb fizetésemelést a következő időszakban 56 százalékuk az inflációnál alacsonyabb mértékű béremeléssel számol, 19 százalékuk pedig azt meghaladó növekedést vár.

Ezek javulást jelentenek a korábbi felmérésekhez képest, az idei első negyedévben a dolgozók fiatalok 66 százaléka számított nagyobb fizetésre, egy évvel korábban pedig 72 százalékuk jósolta ezt.

Minden negyedik fizetése maradhat

Az új kutatás eredményei szerint az érintettek közel negyede, 23 százaléka nem számít arra, hogy nagyobb emelést kap a munkahelyén. Mindössze 2 százalékuk tartja elképzelhetőnek, hogy alacsonyabb lesz a nettója.

Hasonlóan alacsony arányra több éve nem volt példa, a felmérés közel 10 éves történetében pedig az egyik legalacsonyabb érték.