Megugrott a nyugdíjas éveikre tudatosan készülők száma, akik aktív éveikben való takarékoskodással az állami nyugdíj mellett extra jövedelmet szeretnének maguknak biztosítani. Ezt mutatják a K&H legfrissebb adatai: 2021 első négy hónapjában az előző év azonos időszakához képest 43 százalékkal többen kötöttek nyugdíjbiztosítást a társaságnál.

Ebben fontos szerepet játszik az öngondoskodásra való nyitottság mellett a nyugdíjbiztosításokhoz járó állami támogatás, ami a befizetett díj után évente 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos adókedvezményt jelent a gyakorlatban. A növekedésnek köszönhetően a tavalyi év záróállományához képest idén április végén már 6 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kezelt a K&H.

QP | Quality Placement

Egyre több fiatal köt nyugdíjbiztosítást

A járvány okozta bizonytalan helyzet miatt egyre többen tartják fontosnak, hogy felkészüljenek az időskorukra és megfelelő anyagi háttérrel vágjanak neki a nyugdíjas éveiknek. Különösen fontos, hogy a fiatalabb korosztály is egyre nyitottabb az öngondoskodásra, a jövő tudatos tervezésére. Ezt mutatja, hogy bár a teljes nyugdíjbiztosítási szerződésállományunk több mint 17 százalékát adják a 35 év alattiak, a 2021-es új kötések esetén már közel 20 százalékos a részesedésük - mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

A szakember szerint abból is látszik, hogy egyre többen érdeklődnek a nyugdíjbiztosítások iránt, hogy a társaság nyugdíjkalkulátorával 45 ezer alkalommal számolták ki az érdeklődők, hogy a jelenlegi szabályok és kilátások szerint mekkora nyugdíjra számíthatnak alapesetben és mennyivel tudnák kiegészíteni a jövedelmüket egy nyugdíj-megtakarítás segítségével.