Idén is tíz kategóriában nyújthattak be pályázatot a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó, kereskedelmi bankok, 2014-ben 68 pályázat érkezett 13 pénzintézettől. A legnépszerűbb kategóriának Az év lakossági számlacsomagja bizonyult, amelyben összesen 11 bank termékeit értékelte a közel 80 fős, független szakértőkből álló zsűri.

Az OTP Bank nyerte Az év leginnovatívabb bankja díjat, valamint a pénzintézet első helyen végzett Az év lakossági megtakarítási terméke és A pénzügyi kultúra fejlesztése témában legaktívabb bank kategóriákban is.

Az egyik legnépszerűbb kategória idén Az év lakossági mobileszköz alkalmazása volt, amelyben megosztott első helyezést kapott két pénzintézet. A Citi Magyarország Mobilbank szolgáltatását és az AXA Bank MobilosOKÉ alkalmazását egyformán kiválónak értékelte a független szakértőkből álló zsűri.

Az AXA Bank egy további kategóriában is az első helyen végzett: OKÉ 4 prémium számlaterméke idén először nyerte el Az év lakossági számlacsomagja díjat.

Immár 4. éve első a MagNet Bank Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában, amelyben külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűri értékelt. A bank számos programmal erősíti aktív társadalmi szerepét, felelősségét működése és szolgáltatásai szintjén: többek között becsületkasszás számlavezetést tesz elérhetővé az ügyfelek számára, amelynek eredményeként az új ügyfelek 55 százaléka döntött úgy, fizet az akár ingyenesen igénybe vehető bankszámláért.

A 2012-es megosztott első helyezését követően, Az év bankára kategóriában idén Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója nyerte el a címet. Ezzel a díjjal a bankszakma a saját körein belül ismeri el a teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok választják ki maguk közül.

Az idei teljes rangsor:

MasterCard - Az év bankja 2014

1. Budapest Bank

2. UniCredit Bank

3. OTP Bank

MasterCard - Az év leginnovatívabb bankja 2014

1. OTP Bank

2. AXA Bank

3. MagNet Bank

MasterCard - Az év lakossági hitelterméke 2014

1. Budapest Bank

2. UniCredit Bank

3. Erste Bank

MasterCard - Az év lakossági megtakarítási terméke 2014

1. OTP Bank

2. CIB Bank

3. UniCredit Bank

MasterCard - Az év lakossági számlacsomagja 2014

1. AXA Bank

2. OTP Bank

3. Raiffeisen Bank

MasterCard - A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2014

1. OTP Bank

MasterCard - Az év társadalmilag felelős bankja 2014

1. MagNet Bank

2. Budapest Bank

3. UniCredit Bank

MasterCard - Az év ifjú bankára 2014

1. Takács Zoltán (Budapest Bank)

2. Kiss Csaba (UniCredit Bank)

3. Szabados Richárd (CIB Bank)

MasterCard - Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2014

1. AXA Bank - Citi Magyarország

2. Raiffeisen Bank

3. Magyar Cetelem Bank

MasterCard - Az év bankára 2014

1. Hendrik Scheerlinck (K&H Bank)