Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását már augusztusban elrendelték, a két társaságot pedig stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a kormány még júniusban - írta a lap.

Néhány hónapja még arról szóltak a hírek, hogy a magánbefektetők próbálkozása eredménnyel járt, kínai befektető menti meg a hatodik éve nyitásra váró luxuskomplexumot. A Napi.hu a pekingi székhelyű Towercrest Groupot nevezte meg vevőként - lapunk korábbi információja szerint a pénz már Magyarországon, ügyvédi letétben van, csak a főváros jóváhagyása kell az üzlethez.

A főváros valaha közösen fejlesztette a luxusfürdő- és hotel­komplexumot a magánbefektetőkkel: ad­ta a régi fürdőt és a területet, így 25 százalékos közvetett részesedése volt a beruházó Rác Nosztalgiában. A beruházás zömét közpénzből finanszírozták, 750 millió forint volt az állami támogatás, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. mintegy 7 milliárd hitelt adott, a magánbefektetők pedig közel másfél milliárddal szálltak be. Miután az állami bank felmondta a kölcsönszerződést, a két cég csődöt jelentett 2012-ben. Majd a Fővárosi Közgyűlés tavaly nyáron kezdeményezte a két cég felszámolását - írta a Világgazdaság.