Már biztosra vehető, hogy Auchan áruház lesz abból a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton lévő üzletből, amely december végéig a CBA-hoz tartozó Príma-hálózat része volt. Az Auchan ugyanis már keresi a munkatársakat az üzletbe, amely január eleje óta az átalakítás miatt zárva van, és várhatóan áprilisban adják át.

A francia hátterű boltlánc a Gyömrői úti üzletbe jelentkezőknek havi 234 ezer forintos bruttó átlagbért ígér, ez az összeg magában foglalja az alapbért, a különböző pótlékokat, túlórát, prémiumot és egyéb béren kívüli juttatásokat is. Összességében a 234 ezer forintos bruttó - kedvezmények nélkül - durván 156 ezer forintos nettót jelent.

Korábban a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza megírta, hogy a Príma-üzlet december végén bezárt, és a környéken dolgozók biztosra vették, hogy Auchan-egység lép a helyére. Megkeresésünkre az Auchan akkor nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a jövőben a cég működteti majd a boltot. Annyit mondtak: "Az Auchan Magyarország keresi a lehetőségeket, amelyekkel megfelelhet vásárlói igényeinek, és ezt szem előtt tartva folyamatosan dolgozik magyarországi áruházainak fejlesztésén és új értékesítési csatornák kialakításán."

A mostani toborzásról szóló hírek alapján már egyértelmű, hogy Auchan nyílik a Príma helyén.