Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Groupama Biztosítóhoz hétfőn összesen 780, csak Zala megyéből 100 kárbejelentés érkezett a vasárnap egy óra alatt lezúdult hatalmas csapadékmennyiség után. A biztosító a következő napokban is sok bejelentésre, az eddig bejelentett károk alapján pedig 30-40 millió forintos kárigényre számít ebből a megyéből. Közölték, a Groupama május 23. óta közel 4500 kárbejelentést regisztrált, mintegy 400 millió forintos értékben.

A bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén előleget fizet a társaság - írta a Groupama.

Az Aegon Magyarországhoz a múlt hétvégi viharral és felhőszakadással kapcsolatban kedd reggelig 323 bejelentés érkezett, a legtöbb Budapestről (49), Pest megyéből (36) és Zalaegerszegről (34).

A május 23. és június 2. közötti viharok miatt eddig 2875 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, amelyek csaknem fele, 1347 Budapest, Pest és Szolnok megyéből érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 307 millió forint, a bejelentés szerinti átlagkár 106,8 ezer forint.

Az Allianz Hungária Zrt. 500 kárbejelentést regisztrált a június 5-i vihar miatt. A legtöbb bejelentés Zalaegerszeg, Hévíz, Keszthely és környékéről, valamint Pécsről, Oroszlányból és Budapestről érkezett.

Az Uniqa Biztosító Zrt.-hez az elmúlt hat napban 506, hétfőn pedig 127 kárbejelentés érkezett, főként esőzések miatt - tájékoztatta a társaság az MTI-t, hozzátéve, hogy szakértőik becslése szerint országszerte mintegy 10-12 ezer káresetre lehet számítani az utóbbi hat nap időjárása miatt. A társaság ismertette azt is, hogy az eddigi bejelentések alapján az átlagkár értéke 60 ezer és 70 ezer forint körüli.