Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint lapunk megírta: a múlt hét végén még kétséges volt, hogy a kabinet egyáltalán tárgyalni fog a szociális partnerekkel a koronavírus-járvány miatt a bajba jutott vállalatok bérköltségeinek átvállalásáról. Ehhez képest az ITM közleményéből kiderül, hogy hétfőn sebtében összehívták a VKF-et, amelyen a kormányzat mellett három nagy munkaadói szervezet, illetve három országos szakszervezeti konföderáció vesz részt.

A kabinet gazdaságvédelmi akciótervének öt fő pontját a tárcavezető Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen mutatta be a partnerszervezetek képviselőinek (ezeket azonban még nem tárták a nagy nyilvánosság elé). Az akcióterv koordinálásával, irányításával megbízott miniszter kiemelte, hogy az intézkedéseket az érdekképviseleti javaslatok figyelembe vételével alakították ki. A kormány a munkahelyek védelmére, újak létesítésének támogatására több mint 1200 milliárd forintot fordít az idei évben.

Varga Mihály elmondta, hogy az elmúlt időszakban több tízezren veszítették el a munkájukat, de a kormány minden segítséget megad ahhoz, hogy ők is mielőbb újra munkába állhassanak. A munkahelyek megőrzését egyebek mellett adó- és járulékkedvezményekkel is segítik. Ennél bővebben azonban nem írt a tervezett kormányzati intézkedésekről a minisztérium közleménye.