Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma zárultak le az egyeztetések a Tesco és a dolgozóit képviselő szakszervezetek között a boltbezárások által érintett munkatársak jövőbeni lehetőségeiről - közölte a társaság.

A 13 bolt bezárásával érintett 566 dolgozó közül 350 főnek tudnak új álláslehetőséget felajánlani a Tescón belül: ők egy másik áruházban, vagy a Tesco valamelyik logisztikai központjában dolgozhatnak. Az érintettek a következő néhány napon belül dönthetnek arról, hogy elfogadják-e a felajánlott pozíciót. Akik igent mondtanak, azok a munkafeltételeik megváltozására való tekintettel a vállalattól egy egyszeri támogatást is kapnak. A megállapodás értelmében a Tesco minden érintett, összesen 17, megváltozott munkaképességű munkavállalójának ajánlatot tett a továbbfoglalkoztatásra, csakúgy, mint minden az öregségi nyugdíjkorhatár előtt álló dolgozónak is.

A Tesco 60 dolgozójának nem tud a vállalaton belül új pozíciót ajánlani, míg 90 munkavállaló saját maga döntött úgy, hogy a vállalaton kívül keres új lehetőséget, és közülük többek kiléptetése vagy folyamatban van, vagy már elhagyták a vállalatot. Az érintettek közül 66-an tartós távollévők, például betegállományban vannak, vagy szülési szabadságukat töltik. Ők továbbra is állományban maradnak.

Azoknak, akiket nem tud tovább foglalkoztatni, a cég törvény által előírt juttatást plusz egy hónap jövedelemmel egészíti ki. Ezen túl speciális képzésekkel és állásbörzével is segíti álláskeresésüket.