Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Átlátszó portál áprilisban pert nyert a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ellen, a bíróság jogerős ítélete szerint az állami vállalatnak ki kell adnia a CÖF-nek nyújtott 508 milliós támogatással kapcsolatos iratokat. Nemrég megkapták a dokumentumokat, amelyből az derül ki, hogy a "közgondolkodás javítására" adtak több mint félmilliárd forintot.

Az MVM akkori vezetőjének címzett, 2016. augusztus 30-án írt támogatási kérelmében Csizmadia László CÖF-alapító, békemenet-szervező röviden bemutatta a CÖF és a mögötte álló CÖKA tevékenységét, a békemeneteket és politikát nem említve, hanem társadalmi, tudományos, kulturális, jogvédő tevékenységet hangsúlyozva -, majd így folytatta:

Kérem Elnök-vezérigazgató urat, hogy célkitűzésünk megvalósításához járuljon hozzá 508 millió forinttal. Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.

Az MVM társadalmi felelősségvállalási bizottsága 2016. október 12-én döntött a CÖF támogatásáról. A támogatást a Rogán Antal felügyelete alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyta jóvá - árulta el korábban az MVM kommunikációs igazgatója.

Sem a CÖF adománykérő levelében, sem az MVM-mel kötött támogatási szerződésben nincs szó "a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételekről", holott a félmilliárdos támogatás nyilvánosságra kerülése után erre hivatkoztak a támogatás felhasználásával kapcsolatban Csizmadiáék - írta az Átlátszó.

A kép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás.