Csütörtökön mutatta be a sajtónak a hivatalosan jövő szerdán - június 14-én - megnyitó soroksári áruházát az Ikea.

Az eseményen Varga-Nagy Eszter, az Ikea kommunikációs vezetője a Napi.hu kérdésére elárulta, hogy mikor várható az Ikea webáruházának és az országos házhoz szállítás elindítása. "A nyár végéig biztosan" - mondta Varga-Nagy Eszter. Ez azt jelenti, hogy a vártnál korábban rajtol az ikeás webbolt, a múlt év végén még csak azt ígérte a cég, hogy legkésőbb 2017 végéig sor kerül erre.

Online kontra rendes áruház

Szabó Ágnes, a soroksári áruház vezetője a Napi.hu-nak tavaly novemberben adott interjújában beszélt arról, hogy a cég nem fél attól, hogy online kereskedelem felfutása és a webáruház elindítása feleslegessé tenné a meglévő áruházakat. A bútor ugyanis egy speciális termék, sokan szeretik kipróbálni, ez pedig az áruházak mellett szól.

Ugyanakkor Szabó Ágnes hozzátette azt is, hogy a vásárlói igények egyre gyorsabban változnak, nehéz megjósolni, milyen változások várhatóak, de hosszabb távon az online értékesítésnek fontos szerepe lesz. (Azt, hogy mitől különlegesek a magyar vásárlók, melyek a legnépszerűbb termékek itt olvashatja el.)