A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a komáromi ipari park és a gödi Samsung gyár víziközmű beruházásainak nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítása mellett megnevezi a kiemelt jelentőségű ügyekben koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottakat is.

A komáromi projekt Komárom városa mellett Tatát, Naszályt és Almásfüzítőt érinti. Koordinátor a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. A kormány korábban erre a célra idénre 8,6 milliárd, míg jövőre 3,1 milliárd forintot biztosított.

A gödi Samsung víziközmű-beruházása Göd mellett Sződligetet, Vácot és Dunakeszit érinti. Itt a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott lett a koordinátor.

A kormány még májusban határozatba foglalta, hogy a gödi Samsung-gyár a víziközmű hálózatához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére 11 milliárd 984 millió forinthoz jut. A kivitelező a helyi szolgáltató, a DMRV lesz. Még áprilisban egy rendelettel a kormány a gödi Samsung-gyárat különleges gazdasági övezetté nyilvánította, így elvonva az ellenzéki vezetésű Gödtől a momentumos városvezetés bevételeinek mintegy harmadát.