Kuna Tibor csökkenteni akarta a Young and Partners Kft.-t terhelő adókötelezettséget, ezért fiktív számlákat vásárolt V. Attila első rendű vádlott céghálózatától. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek - olvasható a cikkben.

Kunát már 2016 végén gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, akkor panasszal élt, és azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják, de ezen túl nem tett vallomást. Mikor idén márciusban a gyanúsítotti kihallgatásáról írt a 444.hu, Kuna azt mondta a portálnak, hogy minden számlájuk mögött valós gazdasági teljesítmény áll. A vádemelés hírére azonban egyelőre nem reagált a lapnak Kuna Tibor.

Kuna csak egyike az adócsalási ügy 60-nál is több vádlottjának, akik között ott van például Berki Krisztián focistából lett tévés celeb is, aki a vád szerint szintén hamis számlát fogadott be - de nem ők a hálózat szervezői, a fővádlottjai az ügynek.

Lehet, hogy véletlen egybeesés a májusi vádemeléssel, de a közelmúltban váratlanul felmondta Kunék (és egy másik vállalkozás) szerződéseit a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), amelyet a kormányzati, 75 milliárdos keretmegállapodás keretében kötöttek. A hivatalos indoklás szerint a közbeszerzési szabályokat sértették meg a kizárt cégek - hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Kuna Tibor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 83. helyen állt, mintegy 12,5 milliárd forintra becsült vagyonnal.

A kép forrása: Unsplash.