A boltláncok a járványhelyzet miatt a héten bevezetett kijárási tilalomhoz kötődő szigorítások, így az este 7-kor kötelező boltzár miatt új nyitvatartási rendet vezetnek be.

Most a Media Markt jelezte, hogy átáll egy új forgatókönyvre.

Annak érdekében, hogy áruházainkban még biztonságosabbá váljon a vásárlás és a nyitvatartási időn belül jobban elosztva kereshessenek fel bennünket a vásárlók, vidéken a 8 órás, Budapesten a 9 órás kapunyitásra állunk át. Az átállás regionálisan november 19-től, Budapesten 23-ától indul. Az előreláthatóan legzsúfoltabb novemberi napokon pedig országszerte egységesen már 8 órától várjuk vásárlóinkat, a pontos nyitvatartási időről érdemes a boltlánc weboldalán tájékozódni

- jelentette be László Alfréd, a cég kelet-nyugati régióigazgatója.

A Media Markt szerint a korábbi kezdés következtében egyelőre nincs szükség a munkaidő csökkentésére, ami a kollégáknak is fontos szempont volt. Azoknak a munkatársaknak, akiknél a 19 órás zárás ellenére sem megoldható, hogy hazajussanak 20 óráig, már kiállították a megfelelő igazolásokat, melyeket a rendészeti szervek is elfogadtak.

Mikor érdemes menni?

Aaz utóbbi napok tapasztalata alapján az áruházaik látogatottsága különböző napszakokban eltérő, például a délelőtti órák kevésbé zsúfoltak lehetnek, mint a délutáni időszakok. Erre jutott a Buksza (a Napi szerkesztőségi blogja) is, amikor csütörtökön a budaörsi Media Markt-boltban járt, ahol nem sokkal 17 óra után 10-12 vásárló állt sorba, részben azért, mert a 4-5 pénztárból csak egy működött.

A boltláncnál továbbra is szigorú egészségügyi óvintézkedések vannak érvényben. Az online boltból történő megrendelések kiszállításáról pedig annyit mondott a társaság, hogy a hét minden napján 19 óráig viszik ki a csomagokat.

Mit csinálnak a többiek?

A MediaMarkt előtt - szintén pénteken - a Lidl közölte, hogy a reggeli nyitásokat előrébb hozza, hétfőtől szombatig reggel 6-kor nyitnak.

A boltláncok közül egyébként például az Auchan is valamennyi áruházát kinyitja reggel 6-kor, a Metro-áruházak között van, ahol már reggel fél 6-tól lehet vásárolni. A Tescónak több hipermarkete, például a budaörsi, a Váci úti reggel 5-kor kezd.

A boltláncok új nyitvatartási idejéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

 

Kijárási tilalom: a Spar a magyar vásárlókhoz fordult - mit csinált a többi boltlánc?

A járványintézkedéseknek megfelelően a Spar boltjai este 7-kor bezárnak, az áruházakban lévő sparos büfék ki sem nyitnak. A Buksza összeállításából kiderül több másik boltlánc, így az Auchan, az Aldi, a Lidl, a Metro vagy éppen a Bauhaus új menetrendje is.