Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Telenor péntek délután közölte honlapján, hogy önkéntes és kötelezettség nélküli és ajánlatot kapott kelet-közép-európai operációjára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik - írja a Portfolio.hu.

A Telenor szem előtt tartva a részvényesi értéket 2018. első negyedéve során megvizsgálja az ajánlatot, és dönt arról, elfogadja-e azt. Az értékelési folyamat nem érinti a Telenor működését, az ügyfeleket vagy az alkalmazottakat.

A régióban a Telenor erős pozíciókkal rendelkezik, az érintett négy ország adja a csoport bevételeinek 9, EBITDA-jának pedig 8 százalékát.

A közleményben a vállalat azt is kijelentette, az értékelési folyamat lezárásáig nem ad ki a témában további nyilatkozatokat.

Ki lehet a vevő?

A Mergermarket akvizíciós információszolgáltató úgy tudja, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyalt az eladásról, az ár 2 milliárd euró lehet.

A Capital című bolgár üzleti lap egy másik forrástól úgy értesült, hogy a leendő vevőt már tavaly decemberben kiválasztották. Iparági szakértők szerint a vevő a KKR globális befektetési cég lehet, amelynek már több érdekeltsége is van a régióban, többek között övék egy szerb műholdas TV szolgáltató. Egy másik forrás viszont azt mondta, hogy a vevő egyelőre nem aktív a régióban, így az sem biztos, hogy a KKR lesz a befutó - írja a Portfolio.hu

A Telenor árfolyama a bejelentést követően közel 1 százalékot emelkedett.

Képünk forrása: Shutterstock