A keretmegállapodás célja, hogy a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem hallgatói első kézből kapjanak naprakész tudást, és az így megszerzett szakmai felkészültségükkel többek között a Gránit Bank jövőbeni munkaerő-utánpótlását is biztosítani tudják.

A diploma igazi értékét az adja meg, hogy milyen jövőképet tudunk biztosítani általa a hallgatóknak. A diákok karrierjének támogatása elsődleges szempont számunkra, és ehhez olyan, a változásokra gyorsan reagáló és jövőbemutató partnerekre van szükségünk - mondta Szabó Péter, az idén 30 éves magán-felsőoktatási intézmény rektora.

Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy üzleti céljainkat összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével - fogalmazott Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

Az egyetem tervei között szerepel olyan specializációk indítása, melyek során a pénzintézet jövőbeni humánerőforrás-szükséglete alapján képzik a hallgatókat, akik a tanulmányaik alatt, illetve végeztével a banknál kaphatnak majd álláslehetőséget. A pénzintézet szakemberei angol és magyar nyelvű előadásokat tartanak majd és részt vesznek a szakdolgozati témák kialakításában is. Emellett a gyakornoki helyek biztosítása, és a bank finanszírozásában megvalósuló hallgatói ösztöndíjak kialakítása is az együttműködés része.

A budapesti, székesfehérvári és orosházi campusszal rendelkező egyetem a és a bank közti együttműködés az IT, az üzemmérnök, a gazdasági, a HR, a közgazdász és a gazdálkodásmenedzsment területekre terjed ki.

A Kodolányi pedig részt vesz a bank munkatársainak továbbképzésében - elsősorban IT, HR és kreatív területeken, valamint – a Kodolányi Nyelviskolán és Nyelvvizsga Központon keresztül – a nyelvi képzésben is.