Az MPVI Mobil Zrt. 2013. április 18-án megtartott közgyűlésén hozott határozata értelmében a vállalat menedzsmentje 2013. április 19-i hatálynappal megkezdi azoknak az intézkedéseknek a végrehajtását, amelyek révén jelentős mértékben csökkenti a működéséhez szükséges költségeket - közölte a fejlesztési tárca azt követően, hogy Fővárosi Törvényszék 2013. február 26-án hozott ítéletét az MPVI Mobil Zrt. 2013. április 15-én vette kézhez. (Ez volt az az ítélet, amely megakadályozta, hogy 900-as frekvenciához jussanak a mobiltelefon piac szereplői, és az MPVI Mobil Zrt. is). Az ítéletre tekintettel szükségessé vált, hogy a társaság működési költségeit közgyűlési határozatban racionalizálják és alakítsák át.

Mivel a társaság eredeti elképzelések szerint kialakított működése a Fővárosi Törvényszék ítélete következtében meghiúsult, az MPVI Mobil Zrt. közgyűlése úgy határozott, hogy mindaddig, amíg a további tevékenység pontos meghatározását célzó döntések előkészítése folyamatban van, illetve a mobilszolgáltatóként történő piacra lépés lehetősége ténylegesen meg nem nyílik, a társaság nem végez tevékenységet. A vállalat ez idő alatt a szükséges minimumra csökkentett költségekkel és az ehhez szükséges források biztosításával működik tovább.

A közgyűlés felhatalmazást adott az MPVI Mobil Zrt. menedzsmentjének, hogy az átalakítás és a működéssel összefüggő racionalizálás részeként a társaság munkavállalóival kezdje meg a tárgyalásokat, és egyúttal a még érvényben lévő szolgáltatási szerződéseit vizsgálja felül, az átalakításukra a szolgáltatók felé tegyen javaslatot. (Úgy tudjuk, hogy míg korábban, a cég "építkezésének" idején, vagyis amígg arra készülhetett, hogy az új frekvencia bírtokában 2012. decemberében el kell kezdeni a szolgálttaást mintegy hetven alkalmazottja volt a társaságnak, ez mára ötvenre zsugorodott). Arról nem szól a fejlesztési tárca közleménye, hogy a racionbalizálás mekkora összeget jelent éves szinten.