Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalati fejlesztések, az új lakó- és egyéb ingatlanok, a megújuló energiatermelők és az e-mobilitás töltőinfrastruktúra hálózati csatlakozása kihívás elé állítja az üzemeltetőket, az elvárásoknak csak a villamosenergia-hálózat fejlesztésével lehet megfelelni - hangsúlyozta Marie-Theres Thiell.

A csoport évente átlagosan 30 milliárd forint saját forrást fordított a hálózat bővítésére és korszerűsítésére az elmúlt időszakban, a tervek szerint a következő három évben ez évi mintegy 32 milliárd forintra nőne, az igényektől és a pénzügyi lehetőségektől függően - írta az MTI.

Egyre nehezebbé válik a szükséges képzett munkaerő megszerzése, és így alvállalkozóik árai is egyre magasabbak - mondta Marie-Theres Thiell.

Az adatok szerint tavaly az új hálózati csatlakozási kérelmek száma több mint 40, az új háztartási méretű napelemes rendszerek száma több mint 30 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Az új csatlakozási igényeket minél gyorsabban szeretnék kiszolgálni - mondta Béres József, az Elmű Hálózati Kft. és az Émász Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója. A következő tíz évben 17 alállomás építésére van szükség, ebből mintegy 12-re Budapesten és környékén.

Idén három új alállomás átadását tervezik, Szécsényben, Újhartyánban és Gyöngyöshalászon. 2020-ig 120 kilométer földalatti kábelesítést végeznek el a Mátra, Bükk és Pilis hegyvidéki területein.

A kép forrása: Pixabay