Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vagács István, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője szerint az eszéki központ nem csupán közvetítő szerepet kíván betölteni a két ország között, sokkal inkább konkrét üzleti lehetőségek feltárására, partnerközvetítésre törekszik. A hatékony információáramlás megteremtése érdekében 2013 tavaszától a helyi vállalkozók számára szervezett szakmai programok és vállalkozói fórumok helyszínéül is szolgál az új képviselet.

Az Eszék-Baranya Megyei Gazdasági Kamara elnöke, Zoran Kovaèeviæ üdvözölte a magyar fél elképzeléseit, és a magyar-horvát együttműködés egyik fontos állomásaként értékelte az eszéki iroda felállítását. Azon túl, hogy Drávaszög és Szlavónia túlnyomó része ún. Különös Állami Gondozásban részesülő területnek minősül - így jelentős adókedvezményt kapnak az itt beruházók -, a napjainkban megfigyelhető látványos fejlődésnek köszönhetően Eszék városa a magasan képzett munkaerőre és fejlett IT-technológiára épülő befektetéseknek is komoly célpiaca lehet.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat (www.crbnet.eu) irodájának feladatai között olyan kereskedelemfejlesztési programok előkészítése és lebonyolítása szerepel, amelyek alkalmat teremtenek a magyar és horvát cégek közötti kapcsolatfelvételre. Ezen túlmenően a Hálózat irodái a külpiacokra törekvő magyar cégeket folyamatosan ellátják nélkülözhetetlen külgazdasági, valamint specifikus, helyi piaci ismeretekkel, információkkal. Cégalapítás esetén tanácsadási szolgáltatásokkal áll rendelkezésre az irodahálózat.