Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapest és Irán között nincs közvetlen repülőjárat, az iráni állampolgárok testhőmérsékletét az útlevélellenőrzéssel egy időben végzik el az erre a feladatra kijelölt szakemberek. Az iráni utasok esetében a testhőmérséklet mérés manuálisan, kézi lázmérővel történik, még a Magyarországra történő belépés előtt. Amennyiben az utas testhőmérséklete meghaladja a határértéket (38°C), az utast az erre kijelölt izolációs helyiségben elkülönítik, majd a mentőszolgálat az erre felkészült egészségügyi intézetbe szállítja.

A repülőtér Kényszerhelyzeti Készültség szolgálata ezt követően fertőtleníti a légijárművet és azon helyiségeket, ahol az érintett utas megfordult.

Korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta a közvetlen járattal Észak-Olaszországból érkező, február 26. óta pedig a közvetlen járattal Dél-Koreából (Szöulból) érkező utasokon végeznek testhőmérséklet mérést a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Az intézkedések elrendelése óta 30 légijárat 3366 utasa és 236 fő személyzet esett át hőmérős szűrésen. Eddig egy kínai utasnál mértek hatérérték feletti testhőmérsékletet, a további vizsgálatok viszont koronavírust nem mutattak ki.