"Mivel a kijelölt hotelek felújítása huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthat, elkerülhetetlenné vált csoportos létszámcsökkentés megindításáról szóló döntés." - így indokolta a lap kérdésére a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt., hogy miért épp akkor bocsát el több száz embert a tulajdonában lévő Hunguest Hotels Zrt., amikor a kormány elkezdte a szigorítások oldását, a gazdaság újraindítását.

A társaság megjegyezte: a hotelfelújításokat a járvány negatív hatásai miatt hozták előrébb, hogy a turizmus újraindulását követően minél előbb kinyithassanak szállodái.

Az, hogy a cég egyszerre épít le és fejleszt, azt jelzi: az eddigi is kivételezett helyzetben lévő társaság igyekszik mindent kihozni a jelenlegi helyzetből. Egyfelől kiadásaikat jelentősen csökkentik: a Hunguest Hotels Zrt. állományában lévő 1670 munkavállaló közül a tervek szerint 800-850 embertől válnak meg.

Miközben kiadásaik csökkennek, bevételük még a megfagyott piacon is akadhat. A hotelfelújításokhoz ugyanis alighanem igénybe vesz állami támogatást a cég - írja a lap.