Az Aldi limitált kiadású, jótékony célú plüss répafigurával szeretne pénzt gyűjteni több jótékonysági szervezetnek - írja a brit Metro.

A Kevin névre hallgató figura az Aldi karácsonyi kampányainak 2016 óta visszatérő sztárja. Most 400 darab doktornak és ápolónak öltözött plüss Kevin, valamint a női megfelelője, a doktornőnek és ápolónőnek öltöztetett Katie kerül kalapács alá egy jótékonysági aukció keretében. A játékokkal a boltlánc a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozói és a vírus elleni védekezésben résztvevők előtt tiszteleg.

A virtuális licit a játékokra 1,11 fontról azaz 453 forintról indul az Ebay-en, a bevétellel pedig az egészségügyi rendszert segítő NHS Charities Togethert és a Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet munkáját támogatják. Ellie Orton, az NHS Charities Together vezetője szerint az adományokkal az egészségügyi dolgozók, a betegek és az önkéntesek jólétét segítik majd.

Kevin, a szupersztár

A Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) korábban már beszámolt róla, hogy az Aldi plüss figurája igazi szupersztár.

A brit üzletlánc tavaly például 2 millió darab répás játékkal és egyéb termékkel készült a karácsonyi rohamra a boltokban, de még így is korlátozásokat kellett bevezetni: fejenként maximum két darab plüssfigurával távozhatott egy-egy vásárló.