Júliusban naponta tízezer utas fordult meg a repülőtéren, ez jelentős növekedést jelent az előző hónaphoz képest. Júniusban ugyanis a havi utasforgalom alig haladta meg a 84,4 ezret, ráadásul 2019 júniusát 1,5 millió utassal zárta a Liszt ference Repülőtér - idézi a Világgazdaság hétfői cikkét az MTI.

A repteret működtető Budapest Airport adatai szerint a legalacsonyabb utasszám áprilisban volt (9870), a negatív rekord április 7-én volt 167 utassal.

Jelenleg heti 479 járat foglalható, 16 légitársaság 92 helyre szóló kínálatából választhatnak az utasok júliusban. A legsűrűbben Budapest és London között járnak a repülők.A Budapest Airport Zrt. nemrég felmérést készített az utazási tervekről. A 17 ezer válaszadó 81 százaléka azt jelezte, hogy tervez repülős utazást, 67 százalék még az idén. Fő szempontnak körükben a repülőjegy ára bizonyult, ezt a válaszadók 30 százaléka jelölte meg legfontosabbként, ezt követi a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten.