Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mégsem fertőzött a COVID-19 vírustörzzsel az a Bécsben élő magyar nő, akit korábban azért vontak megfigyelés alá, mert felmerült, hogy elkaphatta az új koronavírust. Miháczi Beáta az Indexnek szerda délután azt mondta, hogy a következő 14 napban otthon kell maradnia, további tájékoztatást pedig a helyi Egészségügyi Központtól kap majd.

Korábban egy rendkívüli sajtótájékoztató Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról, hogy az osztrákoktól olyan hivatalos jelzést kaptak, hogy a nő fertőzött lehet.

Így továbbra is csak egy biztosan megfertőzött magyar állampolgárról tudni: a Japán mellett vesztegzár alá vont Diamond Princess hajó egyik dolgozójáról. Ő továbbra is jó állapotban van, már egy helyi kórházban tartják megfigyelés alatt.

Európában egyre több országban jelenik meg a betegség, Németországban, Spanyolországban, Ausztriában, Horvátországban és Svájcban is diagnosztizáltak koronavírusos eseteket. Észak-Olaszországban már több mint tíz ember meghalt, a fertőzöttek száma megközelíti a négyszázat.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölt adatai szerint Kína szárazföldi részén újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak kedd éjfélig, ezzel a napi esetek száma csökkent a kedden jelentett 508-hoz képest. A járvány összes fertőzöttjeinek száma a szárazföldi Kínában elérte a 78 064-et, miközben újabb 52 halálozással a kór immár 2715 életet követelt