Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus-járvány miatt kiugróan megnőtt a boltláncok forgalma, ami a náluk dolgozók számára megfeszített munkát jelent. Ezért az Auchan úgy döntött, hogy prémiumot ad a dolgozóinak.

A világ számos országában bolthálózatot működtető francia kiskereskedelmi cég a franciaországi hálózatában dolgozóknak nettó 1000 eurót ad fejenként. A magyar leánycéget is érinti a lépés, a magyar Auchan összes dolgozója 20 százalékos jutalmat kap. A cég a buksza kérdésére közölte:

Az Auchan Retail Magyarország nagyon büszke dolgozóira, akik az elmúlt hetekben biztosították az áruházak áruellátását és működését. A vállalat köszöni munkájukat, amelynek elismeréseként minden munkavállaló az alapbér 20 százalékát kapja meg egyszeri bónuszként.

Az Auchan az utóbbi időszakban évente rendre növelte a dolgozóik fizetését, legutóbb januárban jelentette be béremelést, amelynek két lépcsőben - január 1-től és szeptembertől - bővül az érintettek fizetése. Ennek eredményeként 2020 során például egy árufeltöltő munkakörben foglalkoztatott, magasabb szaktudással rendelkező áruházi munkatárs havi bruttó alapbére 280 ezer forintra növekszik, amely kiegészül Auchan vásárlási kártyával bruttó 7600 forint értékben, valamint további pótlékokkal és juttatásokkal. Az auchanos pékek legmagasabb havi bére - 8 órás állásban - pótlékokkal és egyéb juttatásokkal az elérhető legmagasabb jövedelem így bruttó 355 ezer forint lehet, az online áruházban dolgozó kiszállító munkatársak bruttó fizetése pedig elérheti a 466 ezer forintot az idei béremelésekkel.

A most bejelentett 20 százalékos bónusz egy árufeltöltő dolgozónak a bruttó összegekkel számolba 56 ezer forintot, a pékek és az online kiszállítóknál ez az összeg akár 70-90 ezer forint lehet.