Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb 91 magyar embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19-et), ezzel 5379 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3757-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1008 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen - írja a kormányzati tájékoztatási oldal.

Utoljára ilyen magas napi új esetszámot négy hónapja közöltek: április 24-én egy nap alatt 99 beteget szűrtek ki a tesztekkel. Az sajnos nem derül ki, hogy pontosan hány teszt kellett most a 91 új fertőzött azonosításához, mert a koronavirus.gov.hu oldalon szerdán és a csütörtökön is 405 067 mintavétel szerepelt megadott adatként.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.  A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket - teszik hozzá, ezért kérik a magyarokat a hatóságok, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Egy koronavírus-fertőzöttel való kapcsolatuk miatt karanténban van Gulyás Gergely miniszter és Orbán Balázs államtitkár is, de eddig a tesztjük negatív eredményt mutatott.