A CIB Bank Magyarország támogat minden olyan kormányzati lépést, ami a magyar lakosság és vállalatok számára segítséget nyújt a koronavírus járvány okozta nehézségek áthidalásában, pénzügyi nehézségeik kezelésében - írják közleményükben. A CIB mindenben követi a jogszabályi előírásokat, és azoknak megfelelve működik: a tegnap bejelentett intézkedések kapcsán is így fog eljárni, megvárva a kormány további részletszabályokat rögzítő rendeleteit, aminek alapján ki fogja dolgozni azok beemelését az érintett hitelek esetében.

Emellett a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozó Szent László Kórház részére 20 millió forint azonnali támogatási keretet biztosított a bank egészségügyi eszközök (többek között intenzív ágyak, fertőtlenítők) beszerzésére, és figyelemmel kíséri az igények további alakulását, hogy szükség esetén újabb támogatást nyújtson.

Több más bank is jelezte, hogy támogatja a kormány adósmentő csomagját. Az MKB pedig egymilliárd forintot ajánlott fel a járvány elleni küzdelemhez.