A postákon a bejáratnál feltüntetett nyitvatartási időben az állami cég munkatársai továbbra is várják az ügyfeleket és nyújtanak postai szolgáltatásokat.

Elszórtan - főleg vidéken - előfordulhat, hogy ha egy üzletház teljesen bezár, akkor az ott működő posta is kénytelen ehhez alkalmazkodni, ám ezekben az esetekben az ügyfelek a településen másik postát vehetnek igénybe. Egyes postákon változhatnak a nyitvatartási idők, ezekről helyben adnak tájékoztatást - olvasható a Magyar Posta Zrt. közleményében.

Hétfőn derült ki, hogy védőeszközöket kapnak a munkájuk miatt veszélyeztetettebb postai munkatársak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt. Eszerint Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van - azaz a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól a várakozásra is új szabályokat hoztak, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat a posták ügyfélterében, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozó a bejárat előtt vár, egymástól javasoltan 1 méterre.